FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hradecký Majáles na novém místě

Hradecký Majáles na novém místě
24. 03. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Osmý ročník Hradeckého Majálesu přináší řadu novinek. Dočasně se přesouvá z prostředí Šimkových sadů do větších prostor louky za Piletickým potokem a jako historicky první festival v ČR nabídne bezkontaktní platby.
Po společné diskusi se zástupci města se Majáles přesouvá o pár desítek metrů dál po ulici Akademika Bedrny na louku za Piletickým potokem. I za “Pileťákem” tak festival stále zůstává v centru města, na Majáles se opět dostane každý návštěvník pohodlně pěšky. “Protože v loňském roce už byly Šimkovy sady i s prostorem u Aldisu kapacitně na hraně, logicky jsme chtěli pro letošní ročník areál výrazně zvětšit a to s využitím dalších prostor v Šimkových sadech. Ale vzhledem k tomu, že tyto dodatečné prostory jsou nově po rekonstrukci, je tedy nutné dodržet vegetační klid. Není proto možné letos tyto prostory pro festival využít,” vysvětluje organizátor Majálesu Mirek Beránek.

Majáles HRadec

Díky novému a většímu prostoru nabídne letošní Majáles ještě bohatší program na 5 hudebních scénách. Festival tradičně nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény. Mezi hlavní taháky osmého ročníku Majálesu patří například Tomáš Klus, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig21, Mandrage, Monkey Business, Vypsaná fixa a další. Prostor dostanou opět i studentské kapely. Organizátoři i letos chystají plno překvapení, těšit se tak můžete třeba na speciální architektonický design hlavní scény, která z jednotlivých koncertů vystupujících kapel udělá show světových rozměrů a návštěvníkovi připraví jedinečný zážitek.

Tradičně bohatý bude i program doprovodných akcí. Během dubna proběhnou oblíbené akce jako Hradec na bruslích, Florbalová bitva škol, Majáles pro nejmenší a další. Druhým rokem ožije i studentský projekt Hradec Králové - univerzitní město, kde organizátoři dávají prostor hradeckým vysokým školám prezentovat se před veřejností a budoucími uchazeči o studium.

Přesun do nového prostoru není jedinou změnou letošního Hradeckého Majálesu – tištěné vstupenky totiž letos nahradí čipové náramky. Ty budou sloužit nejen jako vstupenky, ale i jako prostředek pro veškeré placení v areálu festivalu. V Hradci Králové tak proběhne historicky vůbec první tzv. bezhotovostní festival v Česku. Peníze si návštěvníci můžou už dnes nabít na čipový náramek dopředu přes internet nebo na místě na dobíjecích pokladnách.

Dodal: Kateřina Gardoňová , PR Majáles

MAJÁLES (HRADEC)

Pátek 25. 4. 2014
Vystupují:
Sto Zvířat, Fast Food, Orchestra, Zrní, Rybičky 48, Johny Machette, Voxel, Adam Mišík a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |