FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Nouvelle Prague i v roce 2014

Festival Nouvelle Prague i v roce 2014
19. 03. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Mezinárodní hudební konference a showcase festival Nouvelle Prague, který měl v loňském roce úspěšnou premiéru, oznamuje termín 2.ročníku. Ten se uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. listopadu 2014 opět v prostorách smíchovského pivovaru Staropramen.
Nouvelle Prague loni překvapil svou originalitou a profesionalitou. Akce, která dosud v Česku neměla obdoby, vzbudila nadšené ohlasy zahraničních i tuzemských delegátů, kapel, hudebních fanoušků, médií i státní správy. Ve dvou dnech se do Prahy sjeli významní hudební agenti, bookeři, promotéři a další hudební odborníci z domova i ze světa, aby v diskusních panelech  probrali aktuální témata hudebního průmyslu a zúčastnili se showcase vystoupení osmi nadějných zámořských kapel, které ve večerním festivalovém programu doplnili headlineři Lucy Rose a Dilated Peoples.
 

Akce přinesla spoustu nových zkušeností a kontaktů nejen odborníkům, ale hmatatelné  výsledky si z Nouvelle Prague odnesli také někteří interpreti. Jeremy Loops na základě svého vystoupení získal zastoupení Angusem Baskervillem z agentury 13 Artists, která zastupuje například Arctic Monkeys, Radiohead, Kate Nash nebo Bloc Party, australská rocková kapela Money for Rope byla v zápětí po Nouvelle Prague zabookována několika evropskými festivaly. Kanaďané City of  Glass odehráli živé vystoupení v České televizi, a ze setkání vlivných lidí showbusinessu dokázal hodně vytěžit také manažer z agentury FLEXY zastupující pražského DJ Felixe!, který se díky  spolupráci s Adamem Lewisem z Planetary Group zúčastní CMJ Music Maratonu v USA, získá PR ve Spojených státech a jeho tracky budou nasazeny do amerického National College Radia. Naděje o vstupu na mezinárodní scénu panují po Nouvelle Prague také u olomoucké kapely Nylon Jail.

Nouvelle Prague naprosto jasně dokázal, že v oblasti festivalové a klubové scény je o čem hovořit, a to napříč zeměmi i hudebními žánry. Kromě odborných přednášek došlo hlavně k propojení lidí, kteří se živou hudbou zabývají, a dle ohlasů je Nouvelle Prague správnou platformou pro vzájemnou komunikaci i spolupráci.

Pro letošní ročník chystá tým Nouvelle Prague několik novinek. Mezi něž patří například rozšíření showcase programu o některou z nadějných tuzemských kapel nebo zavedení cen Nouvelle Prague, zaměřených výhradně na domácí profesionální hudební komunitu. Další informace o vystupujících, delegátech, programu konference i vstupenkách budou zveřejňovány průběžně.

Dodal: Michal Rejzek
NOUVELLE PRAGUE

NOUVELLE PRAGUE

Pátek 7. 11. 2014 až Sobota 8. 11. 2014
270 - 370 Kč
Vystupují:
BALTHAZAR (BEL), ZRNÍ (CZE) - křest alba Následuj kojota, Calling All Cars (AUS), Skyroads (ISR), Ball Park Music (AUS), Nylon Jail (CZE), The Visit (CAN), Kittchen (CZE), Sun Club (USA), Please The Trees (CZE), The Plastics (RSA), Vložte kočku (CZE), Slow Down Molasses (CAN)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |