FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sziget 2014 hlásí první jména

Sziget 2014 hlásí první jména
23. 01. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tým Szigetu s hrdostí oznamuje první potvrzená jména hudební části programu letošního Ostrova svobody, který se bude konat 11. - 18. srpna. Queens of the Stone Age, Calvin Harris, Placebo a mnoho dalších již potvrdili svá vystoupení v srpnu na Óbudai Island v Budapešti.
Letošní ročník festivalu proběhne o týden později než předchozí roky. Károly Gerendai, zakladatel a hlavní organizátor Sziget Festivalu, řekl: „Posun termínu Szigetu o jeden týden později vnímáme jako správné rozhodnutí, protože nyní můžeme potvrdit lepší jména než vloni touto dobou. Jednoduše řečeno, je větší šance, že skvělé kapely budou právě v těch dnech na evropském turné.”

Sziget Festival se opět objevil v nominaci mezi desítkou nejlepších velkých evropských festivalů na European Festival Awards. Jako vždy i letošní hudební line-up se bude vyznačovat pestrou škálou hudebních žánrů, hvězdy zvučných jmen i ty méně známé se jistě opět postarají o zcela jedinečný zážitek.
 

Queens of the Stone Age, legendární rocková kapela z Palm Desert, Kalifornie, je proslulá svými kytarovými riffy a tvrdou rockovou muzikou. Josh Homme, držitel Grammy Award, tvoří pevné jádro kapely a zároveň plní funkci charismatického lídra QOTSA. Na jejich posledním albu z roku 2013 ...Like Clockwork se podíleli další významní umělci jako Joey Castillo (dřívější bubeník), Mark Lanegan (stálý spolupracovník a dřívější člen), či Trent Reznor (Nine Inch Nails). Vystoupení této kapely bude zcela jistě úžasným zážitkem.

Calvin Harris, to je jedno z největších jmen dnešní mainstreamové elektronické hudby. Tento skotský zpěvák, skladatel, producent a DJ stojí za bezpočtem prvotřídních songů elektronické taneční muziky. Nejen že jeho mistrovská díla zná dnes každý, ve spojení s největšími hvězdami se mnohé navíc staly doslova hymnami nejrůznějších večírků. Dnes je díky svému novému albu 18 Months snad ještě populárnější.

Placebo se díky své jedinečné hudební směsi těší stále vzrůstající oblibě po celém světě. Jejich typicky temný, melodický zvuk, podtržený zpěvákem Brianem Molkem, jehož hlas je tak jedinečný a snadno rozpoznatelný, z nich vytvořil jednu z nejvýraznějších rockových kapel poslední dekády. Vloni vydali své sedmé studiové album Loud Like Love.

Americká alternativní rocková kapela Imagine Dragons je den ode dne úspěšnější. Nejen že kapela má výjimečný zvuk, ale díky vášni a profesionalitě svých členů vytváří svůj vlastní svět romantickou, důvěrnou a fascinující atmosférou. Letos obdrželi ocenění ‘Nováček roku’ na European Festival Awards.

Londýnský projekt Dana Smitha, Bastille, je nyní jedna z nejpopulárnějších alternativně rockových kapel současné Anglie. Celé to začalo jako autorský sólový projekt, který se postupně rozrostl ve čtyřčlennou kapelu. Debutové album Bad Blood získalo řadu pozitivních recenzí a největší pozornost získala singlová skladba Pompeli.

Stromae, belgický skladatel a zpěvák v jedné osobě, charismatická osobnost, která dokonale mísí elektro s hiphopem, eurodancem a prvky africké hudby. Je nejen populární, ale získal také množství významných ocenění. Vydal zatím dvě alba a se svými singly Alors on danse a Papaoutai roztančil již miliony lidí.

Britská indie rock kapela Klaxons zajistí publiku opravdu mimořádný zážitek. Jejich hudba mísí styly post-punku, popu, s podtóny psychedelického rock’n’rollu. Jejich poslední deska Surfing the Void vzbudila ohromný ohlas a je možné, že se návštěvníci letošního Sziget Festivalu dočkají i písní z připravovaného alba.

Laidback Luke je opravdovým inovátorem electro dance music, který svou energickou taneční hudbou zcela jistě rozproudí celý dav Sziget Festivalu. Tento holandský DJ spolupracoval s Dimitri Vegas & Like Mike nebo DJ Hardwellem, stojí však také za nejvyhledávanějšími elektro tanečními remixy jako například ‘Hey Now’ od Martina Solveiga, ‘Thinking About You’ pro Calvina Harrises s Ayar Mararovou, nebo singlem ‘Blurred Lines’, na kterém se podíleli Robin Thicke, Pharrel a T.I. a který celé týdny doslova bořil hudební žebříčky.

Jako zcela vzrušující element letošního ročníku se svým unikátním, alternativním zvukem i vzhledem budou bezesporu Starlight Girls. Tvorba této brooklynské kapely, žijící ve víru zábavy, čerpá z toho nejlepšího, co na hudbě milujeme - vychází z hudebního vlivu od 20., 30., 40., 50., 60., 70., 80., 90. let, i její budoucnosti.

Den 0 (nultý den, tj. 12. srpna) bude dokonalým zahřívacím dnem, kdy kromě spousty dalších hvězd to bude zcela jistě vystoupení již zmiňované Queens of the Stone Age, která rozproudí krev v žilách snad úplně každému. A tak právě ti, kdo budou mít týdenní pass s campingem, si budou moci vychutnat tuto hvězdnou kalifornskou kapelu. Celý program warm-upových dní bude zveřejněn již brzy.

Jména dalších interpretů se dozvíte již v následujících týdnech!

Vstupenky a více informací na: www.szigetfestival.cz nebo na www.facebook.com/SzigetCZ

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 11. 8. 2014 až Pondělí 18. 8. 2014
předprodej od 179 € (bez kempu)
Vystupují:
Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, The Prodigy, Placebo, Skrillex, Calvin Harris, Lilly Allen, Bastille, Imagine Dragons, Jake Bugg, Stromae, Die Fantastischen Vier, London Grammar, La Roux, Ska-P, Tom Odell, Miles Kane, Klaxons, Michael Kiwanuka, Laidback Luke, Darkside, Bonobo, Palma Violets, The Big Pink, Fink, Kavinsky live, Borgore, Jagwar Ma, Brody Dalle, Starlight Girls
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |