FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Alice In Chains a další kapely před Metallicou

Alice In Chains a další kapely před Metallicou
21. 01. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Aerodrome festival se rozrůstá o další účinkující. Před Metallicou, jejímž vystoupením program na holešovickém Výstavišti 8.července vyvrcholí, vystoupí také grungeoví průkopníci Alice In Chains, finští králové melodického death metalu - Children Of Bodom a naděje norské metal-rockové scény Kvelertak.
ALICE IN CHAINS
Americká skupina Alice In Chains se spolu s dalšími rodáky ze Seattlu - Nirvanou, Pearl Jam a Soundgarden zapsala do celosvětového povědomí zkraje 90.let jako průkopníci grungeového hnutí. Za svoji kariéru vydali pět studiových alb, od kterých prodali na 25 miliónů kopií a jež jim vynesla osm nominací na Grammy, čtrnáct top ten singlů a dvě prvenství v Billboard TOP 200. Přestože se skupina nikdy oficiálně nerozpadla, od roku 1996 se devět let víceméně nacházela v hibernaci. Důvodem byla drogová závislost jejich frontmana Layne Staleyho, která v roce 2002 bohužel vyústila v jeho předávkování. V roce 2005 svedla benefiční akce na podporu obětí tsunami v Jižní Asii pozůstalé členy opět na jedno pódium, kde je doprovodil zpěvák Pat Lachman z Damageplan. O rok později dosadili Alice In Chains do svého čela Williama DuValla a v roce 2009 s ním vydali čtvrté studiové album Black Gives Way To Blue, které se dočkalo velmi pochvalných kritik i zlaté desky. Loňská novinka The Devil Put Dinosaurs Here, která debutovala v Billboard TOP 200 na 2.místě, jejich úspěšný návrat již jen potvrdila.
 

CHILDREN OF BODOM
Children Of Bodom často přezdívaní jako "králové melodeath" (neboli melodického death metalu) pocházejí z finského Espoo. Pětice se zformovala v roce 1993 a do dnešního dne vydala osm studiových alb. Všech těchto osm nahrávek, od kterých se celkově prodalo více než čtvrt miliónů kusů, dosáhlo na zlatý prodejní statut a z Children Of Bodom učinilo jednu z nejúspěšnějších finských kapel všech dob. Jako jedné z mála severských skupin se této skupině podařilo také proniknout do Billboard chartu a etablovat se na amerických koncertních pódiích, kde se střídala např. s Megadeath, Judas Priest, Slayer nebo Robem Zombiem.

KVELERTAK
Ze Skándinávie pochází i šestičlenná skupina Kvelertak, která vstoupila na norskou metalovou scénu v roce 2007 demo nahrávkou Westcoast Holocaust, jíž si vydala na vlastní náklady. O tři roky později, již pod záštitou nahrávací společnosti Indie Recordings, byl pod názvem Kvelertak na hudební trh uveden jejich oficiální debut, za který kapela získala zlatou desku i dvě ceny Spellemann (norská obdoba Grammy) v kategoriích "Objev roku" a "Nejlepší rocková skupina". V loňském roce tato šestice, která zaujala i Jamese Hetfielda z Metallicy, podepsala smlouvu se Sony Scandinavia (pro skandinávský trh) a s Roadrunner Records (pro zbytek světa), za jejichž pomoci vydala v březnu druhé album Meir.

Hlavní hvězda večera - Metallica odehraje v Praze speciální koncert "By Request", o jehož programu rozhodnou sami návštěvníci festivalu. Hlasovat pro oblíbené skladby, které by si přáli 8.července na Výstavišti slyšet, mohou všichni, kteří si zakoupí vstupenku přes internet.

Pod názvem Aerodrome se letos v Praze na Výstavišti uskuteční dva festivaly. První, který uvede Avenged Sevenfold, Megadeath a Roba Zombieho, se odehraje již 17.června. Předprodej vstupenek na oba festivaly zajišťují společnosti Eventim a Ticketportal. Exkluzivně v síti Eventim je navíc k zakoupení také zvýhodněné kombinované vstupné na oba Aerodrome festivaly.

Více na www.aerodrome.cz

Dodal: Katka Dědková
AERODROME - METALLICA

AERODROME - METALLICA

Úterý 8. 7. 2014
1490 - 1990 Kč v předprodeji
Vystupují:
Metallica (USA), Alice In Chains (USA), Children Of Bodom (FIN), Kvelertak (NOR)
Koupit vstupenky online
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |