FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Závěrečné shrnutí festivalu Sziget

Závěrečné shrnutí festivalu Sziget
14. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Sziget navštívilo v průběhu 7 dní celkem 362 tisíc fanoušků. To ve výsledku je o něco nižší návštěvnost než v loňském roce, ale i tak se jedná o jeden z nejnavštěvovanější a pravděpodobně nejvíce mezinárodní evropský festival.
V roce 2013 se Sziget festival oficiálně stal Ostrovem svobody s odkazem na dvacet let staré události a koncept, které provázeli založení festivalu. Kromě veškerého programu, byl tentokrát kladen větší důraz na vizuální stránku festivalu. Přibyla nova místa v areálu, přibyli další služby pro návštěvníky, tak a by se z festivalové dovolené stal naprosto komfortní nezapomenutelný zážitek.

Festivalů existuje celá řada a mnoho z nich sice nabízí skvělý, ale vzájemně podobný hudební program. Festival Sziget se proto rozhodl rozvíjet to, čím se od ostatních liší. “Ohlasy od fanoušků i od lidí z hudební bra nže nás ujišťují, že jsme se rozhodli jít správnou cestou a že je správné rozvíjet vizuální zážitky na festivalu a mít program co nejpestřejší.” Říká Károly Gerendai, hlavní organizátor a zakladatel festivalu.

Sziget 2013

Sziget také pořádal konferenci v průběhu festivalu, kde hostil na 25 promotérů různých festivalů a zástupce řady hudebních agentur. Hlavním cílem bylo zajistit lepší spolupráci mezi agenty a festivaly vzhledem ke stále stoupajícím nákladům. I účastníci této konference hodnotili festival Sziget jako unikátní festival, ale pořadatelé si uvědomují limity tohoto směru. “Vizuální efekty a instalace samozřejmě nejsou vše, pro festival je důležité mít kvalitní hudební program a silné headlinery a tedy hvězdy. Bohužel letos jsme nemohli před stavit řadu umělců, které jsme měli v plánu, ale děláme vše co je v našich silách abychom je mohli představit v roce příštím.” Dodává hlavní organizátor festival.

V roce 2013 Sziget představil 54 míst, kde se odehrával program a konal se na prostoru o velikosti 76 hektarů. Připravovalo ho a pracovalo na něm přes 7500 lidí více než 3 týdny. Bylo nataženo vice než 30 kilometrů speciálního uměleckého osvětlení a dvacet hektarů stromů dostalo světelnou vánoční výzdobu. O zdraví a bezpečnost se staralo 400 zdravotníků, 1200 členů security a několik stovek policistů nejen z Maďarska ale i z řady dalších zemí. Největší obtíže působilo rekordní tropické počasí, proto byli instalovány chladící brány i speciální osvěžovače na prostoru u dvou největších podií. Jinak festival proběhl jako obvykle velmi mírumilovně a bezkonfliktně. Největší stavbou byl stan poskytující prostor pódiu A38 s rozlohou 5000 čtverečních metrů, což byla dvojnásobná velikost oproti loňskému roku.

Sziget

Po loňském úspěchu kdy live přenosy ze Szigetu sledovalo vice než 5 miliónů diváků, letos bylo možné sledovat řadu koncertů díky OTP Bank a technologii Ustream.

Sziget Festival 2013 je pravděpodobně nejvíce mezinárodní festival v Evropě. Přicestovali na něj fanoušci z 69 zemí. Vystoupili umělci z 52 zemí jako jsou např. Australie, Argentina, Aruba, Bahrain, Ethiopia, Gambia, India, Kenya, Mali, Pakistan, Singapore, South Africa, Uruguay a Venezuela.

Ostrov svobody zavřel své brány za fanoušky v pondělí 12.8. a ihned se začalo s úklidem a renovací. To bude trvat nejméně týden, poté se bude obnovovat trávník a zeleň a prostranství taka by ostrov mohl plnit svoji funkci veřejného p arku po zbytek roku.

Těšíme se na viděnou příští rok.

 

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 5. 8. 2013 až Pondělí 12. 8. 2013
weekly pass - 199 EUR do 5.5.2013
Vystupují:
ALEX CLARE (UK), REGINA SPEKTOR (USA), MYSTERY JETS (UK), ENTER SHIKARI (UK), LES TAMBOURS DU BRONX (F), SKUNK ANANSIE (UK), DIZZEE RASCAL (UK), !!! (USA), EDITORS (UK), FIREWATER (USA), IN MEMORY OF LASZLO BODI (CIPŐ), DIE ÄRZTE (D), SKA-P (E), SEEED (D), FRANZ FERDINAND (UK), QUIMBY IN WONDERLAND, NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AUS), BIFFY CLYRO (UK), BLUR (UK) ,MIKA (UK), END SHOW WITH DAVID GUETTA (F), MOANA & THE TRIBE (NZ), APPRIL PROJECT, TAKO LAKO (SRB-DK), WARSAW VILLAGE BAND (PL), DAKHABRAKHA (UKR), CANKISOU (CZ), R.U.T.A. (PL), LA PEGATINA (E), PARNO GRASZT FEAT. LATCHO DROM, ŠHUTKA ROMA RAP (MK), SÖNDÖRGŐ, FIGLI DI MADRE IGNOTA (I), MUZSIKÁS - 40th Anniversary Concert, DUBIOZA KOLEKTIV (BA), PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, CALEXICO (USA), MOKOOMBA (ZW), BESH O DROM FEAT. PALYA BEA, CSÍK ZENEKAR ÉS BARÁTAI, RACHID TAHA (F), EMIR KUSTIRICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (SRB), LENINGRAD (RU), ABATRONICS - FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND (ALB-UK), THE JOY FORMIDABLE (UK), AFTERHOURS (I), MONOPHONA (LUX), DAILY BREAD (NL), SPLENDID (NL), BLAUDZUN (NL), BALTHAZAR (B), LEFT BOY (A), TIMBUKTU & DAMN! (S), RUBIK (FIN), CHASE & STATUS LIVE (UK). NERO LIVE (UK), BOOKA SHADE LIVE (D), DUB FX (AUS), EMPIRE OF THE SUN (AUS), SANFRANCISCOBEAT, NIKOLA, STEREOPALMA, CHRISS VS. DANDY, MONKEY6, NINA KRAVIZ (RU), JAY LUMEN, MUZZAIK, JOZIF (UK), FELIX CARTAL (CAN), CHRIS LIEBING (D), NICKY ROMERO (NL), SEBASTIAN INGROSSO (S), JOHN DIGWEED (UK), BOYS NOIZE LIVE (D), HOT X, CHUCKIE (NL), OTTO KNOWS (S) ,EROL ALKAN (UK), GUY J (ISR), OSCAR MULERO (E), ANDRO, JULIA CARPENTER, SIKZTAH, HOFFMAESTRO (S), TRIGGERFINGER (B), SKIP&DIE (NL), IVA LAMKUM (NZ), THE BOTS (UK), EVERYTHING EVERYTHING (UK), DONOTS (D), DRY THE RIVER (UK), NNEKA (NIG-D), THE CRIBS (UK), FLOGGING MOLLY (USA), WAX TAILOR (F), LITTLE BOOTS (UK), EMILÍANA TORRINI (ISL), ZAZ (F), DEICHKIND (D), MICHAEL KIWANUKA (UK), PETER BJORN & JOHN (S), HADOUKEN! (UK), TAME IMPALA (AUS), BAT FOR LASHES (UK), BAD RELIGION (USA), WOODKID (F), PAROV STELAR (A), KATY B (UK), TOTALLY ENORMOUS EXTINCT DINOSAURS (UK), KEES VAN HONDT (NL), RANGLEKLODS LIVE (DK), GESAFFELSTEIN LIVE (F), NETSKY LIVE (B), NOISIA (NL), CAMO & KROOKED DJ SET (A), TECHNO KUNST: TOMMY FOUR SEVEN (D), FEED ME DJ SET (UK), PÖLI VS. POLARIZE, DOP (F), TECHNO KUNST: MARCEL DETTMANN (D), DUBLIC, JADE, IAN AUTORUN b2b MARKOV a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |