FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program prvního dne na Trutnov Open Air

Program prvního dne na Trutnov Open Air
12. 08. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Trutnov Open Air Festival je  letos věnován In Memoriam Václavu Havlovi a Ivanu Martinu „Magorovi“ Jirousovi. Časový program festivalu se již tradičně předem nezveřejňuje. Pořadatelé ctí moment setkání a překvapení. Výjimka však potvrzuje pravidlo, a tak odkrývají alespoň program prvního, neoficiálního festivalového dne.
Brány transcendentální planety pod názvem Open Air Music Festival „TRUTNOV 1987 - 2012“ se otevřou ve čtvrtek 16.8. v 16.00 hodin, program na hlavní scéně bude zahájen v 18:00, a to dosti neobvykle. Ekumenickou bohoslužbou. „Letošní festivalové setkání bude v mnohém jiné a odlišné, už jen v tom, že bude poprvé bez našich velkých náčelníků – náčelníka Václava a gurua undregroundu Martina Magora. Poprvé za čtvrt století existence festivalu jej bude zahajovat mluvené slovo s duchovním odkazem, navíc slovo Boží. Naši náčelníci odešli do astrálních lovišť, proto bude neobvyklý i úvod festivalu. Bohoslužbou budou začínat první dva dny a uctíme jimi spolu s duchovními pastýři památku Václava Havla a Martina „Magora“ Jirouse,“ uvádějí pořadatelé.

trutnov

Ve čtvrtek festival neoficiálně otevře ekumenická bohoslužba. Bude ji sloužit tradiční „festivalový duchovní“, katolický kněz Ladislav Heryán, který pohřbíval i Martina Jirouse. Bohoslužbu bude sloužit společně s farářem slovenského původu z Československé církve husitské Jurajem Dovalou.

Hudební část ve čtvrtek otevřou brněnští Čankišou, kteří pak budou festival v neděli o půlnoci na hlavním pódiu uzavírat za účásti několika bubeníků, včetně Pavla Fajta. Kruh se tím uzavře.

Na pódiu je pak vystřídá legendární zpěvák Michal Prokop se svými Framus Five. Adam Cohen, syn legendárního písničkáře Leonarda Cohena, svým charismatem a hudbou jistě zasáhne nejedno srdce. Předposlední kapelou čtvrtečního neoficiálního začátku budou energičtí neopunkový Anti-Flag, jejichž vystoupení na festivalu před třemi roky bylo natolik strhující a energické, že se pořadatelé rozhodli letos je pozvat znovu. Čeká se i oblíbené skákání z pódia do publika! Úplný závěr pak obstará ochutnávka programu pátečního – Jessie Evans, která také není na festivalu nováčkem, pozve krátkým půlhodinovým setem publikum na svůj koncert v pátek na druhé scéně. Program pak bude dále pokračovat v Undergroundovém stanu Ivana Martina „Magora“ Jirouse, kde vystoupí již trutnovskému publiku známí psychedeličtí The Flying Eyes.

Čtvrtek 16. 8., hlavní stage:

16:00 – OPEN
18:00 Bohoslužba za náčelníka Václava a gurua undergroundu Martina „Magora“
18:45 Čankišou
20:05 Michal Prokop & Framus Five
21:30 Adam Cohen (can)
23:00 Anti-Flag (usa)
00:30 Představujeme / Introduce : Jessie Evans (usa)
Undergroundový stan Ivana Martina „Magora“ Jirouse
19:00 Michal Šeps & Band
21:00 The Flying Eyes
22:30 Už jsme doma
00:30 Vlasta Redl
02:30 Baťa a Kalábůf něžný beat

„Vše další se jako obvykle dozvíte až na místě z Festivalového samizdatu. Jak naše věrné squaws, spolubojovníci a stopaři dobře vědí, ctíme moment překvapení a setkání jako celek. Ctíme ducha, kde je podstatný moment spikleneckého setkání, jak říkal náš náčelník. Do našeho ležení se nejezdí pouze na jednotlivé kapely. Nejlépe se nastupuje, když se pomalu rozjíždí, a vystupuje, když pomalu brzdí. Navíc i tu nejnešikovnější squaw urazíte a sami se ochudíte, když z její polévky začnete vyndávat jednotlivé ingredience a plodiny, co dala Matka Země. Vždy chutná nejlépe jako celek. A něco z ní vytahovat ubírá na její síle a chuti,“ uzavírají pořadatelé Trutnov Open Air Festivalu.

Připravte si Magorovy básně!
„Kdo z bratrů a sester by chtěl aktivně vzpomenout na náčelníka undergroundového kmene Ivana Martina Jirouse, řečeného Magor, může tak učinit tím, že si připraví některou z jeho básní dle vlastního výběru. Tyto básně spojíme za sebe do proudu recitace, který bude plynout ve chvílích, kdy se v undergroundovém stanu budou střídat kapely. Snad se nám tímto způsobem podaří alespoň částečně zacelit díru, která po Magorovi zůstává. Zdraví Ten, který mluví se sovou,“ vyzývá jeden ze zakladatelů festivalu František Čuňas Stárek a moderátor Undergroundového stanu I. M. M. Jirouse návštěvníky.

www.festivaltrutnov.cz/

Dodal: Iva Rejlová, Geronimo Agency
TRUTNOV OPEN AIR

TRUTNOV OPEN AIR

Čtvrtek 16. 8. 2012 až Neděle 19. 8. 2012
na dobírku 980 Kč, předprodej 1 080 Kč / na místě 1 200 Kč
Vystupují:
Korn, John Cale, Anti-Flag, The Flying Eyes, Adam Cohen, Muchachito Bombo Infierno, Hawk Eyes , Barrington Levy, Marta Kubišová. a Petr Malásek, The Plastic People of The Universe, Yellowcard, dEUS, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Ivan Hlas, Garage & Tony, L.A., The Fireballs, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Velvet Underground revival, Goodfellas, Hally Belly, Čankišou Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Hakka Muggies, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma, Vladimír Mišík a ETC, Jaroslav Hutka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |