FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dominator: největší hardcore festival na světě

Dominator: největší hardcore festival na světě
27. 07. 2012   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (0)
Jednoznačně největší hardcorový outdoorový festival, který je situován v nádherném prostředí s bezkonkurenčním line-upem, je dnes už bohužel minulostí. Pojďte se společně s námi podívat na to, jak to na Dominatoru vypadalo a co se na něm událo nejzajímavějšího.
Bohužel, je to smutné, ale je to tak. Za celé dva prázdninové měsíce nepřijede o Česka jeden jediný zahraniční hardcorový nebo hardstylový DJ. Fanouškům těchto čím dál tím víc populárních stylů tak nezbývá, než čekat na zázrak nebo vyrazit za hranice. Věřte, že u sousedů je z čeho vybírat - prakticky ve všech okolních zemích je to se zajímavými festivaly v létě podstatně lepší než u nás.

Tentokrát naše skromná výprava zvolila největší hardcorový outdoorový festival, který je situován v nádherné holandské rekreační části Eersel u překrásného jezera. K rozhodnutí vyrazit na sedmý ročník festivalu pod taktovkou agentur Q-Dance a Art Of Dance nás přesvědčil line-up tvořený z těch nejlepších producentů a DJ´s v oblasti hardcoru. To vše za cenu, která je zcela srovnatelná s mnohými tuzemskými halovkami. No nekupte to, zvlášť když víte, že zahraniční festivaly jsou o krok před těmi našimi domácími. A vzhledem k podaným výkonům věřím, že jsme zvolili více než dobře.

dominator

Letos se oba promotérští giganti opět činili. Návštěvnost byla oproti loňskému roku ještě větší. V týdnu konání akce se opět roznesla po všech sociálních sítích zpráva o beznadějném vyprodání celého festivalu. Co víc si mohli pořadatelé přát? Snad jen slunečný den bez mraků a deště! I toto přání bylo pro letošní ročník vyslyšeno a všichni jsme si mohli společně užít ten letošní Dominator!

I na letošním ročníku na návštěvníky čekalo celkem šest stagí. Z mai streamové openairové Cast of Catastrophe byl přenášen živý přenos prostřednictvím Q-dance a Masters of Hardcore radia. Na mezinárodní International cast vystoupili umělci z Velké británie, Španělska, Itálie, Německa a Belgie. Na industriální a frechcorové Outcast došlo na lámání plechů a řezalo to prakticky od začátku do konce. Pro změnu na Raw Cast se hrál typicky tvrdší hardstyle. Hong Kong Violence byla pod terrorovým a breakcorovým útokem a na 16mm si partypeople doslova a do písmene užili přísun oldschoolových tracků. Každý z návštěvníků si určitě na festivalu přišel na své.

To co bývá na zahraničních festivalech opravdu skvělé, je perfektní organizace. I tentokrát se společnosti Q-Dance a Art Of Dance opravdu vytáhly, pořadatelstvím dopravy počínaje přes výzdobu místa konání, až po zvukové vyladění. Místo v rekreačním centru na pískové pláži a přilehlé prostorné louce je opravdu geniální a má své kouzlo. Výzdobou stagí se rozhodně nešetřilo, zvuk byl opravdu skvělý, až do téměř úplného závěru. Samozřejmě jako vždy nezklamal merchandising, kde jsme nakoupili trička, potítka a další upomínkové předměty. Opět potěšila široká nabídka stravování. I když na akci nepršelo, tak organizátoři předvídavě pokryli veškerou partyplochu podlážkami, co kdyby přeci jen sprchlo. Když už nic jiného, tak se aspoň dobře skotačilo!

dominator

V době našeho příchodu hrál na nejbližší (jediné hardstylové) open airové stagei Raw Cast Chain Reaction, ačkoliv bychom si hardstyle rádi poslechli, tak pro dnešní den ho bohužel vynecháme. Naše kroky míří k další, tentokráte zastřešené stagi. Tou je industriální a frenchcorová Outcast, na které svou druhou polovinu setu odehrával italský Lowroller. Když jsme dorazili, tak se ze zvukové aparatury valila jeho produkce v podobě Mixbreed Soldier. Musí se uznat, že na ozvučení si daly obě pořádající agentury opět záležet, ani na jedné ze stageí jsem nepotřeboval špunty do uší. Co se výzdoby týče - dominantou stage byla obří motorová pila, která byla zavěšená nad hlavami partypeople. Z Lowrollerovy produkce pak během setu ještě zazněl track Tormented VIP. Na konec setu jsme bohužel nezůstali, rychle jsme přeběhli na 16mm stage, kde svůj set prezentoval jeden z legendárních členů labelu Industrial Strength Lenny Dee. A řezal to dost slušně. Tato velkokapacitní stanová stage, byla co do výzdoby trochu ochuzena, ale výkony DJ´s to určitě vynahradily. Neuběhlo ani půl hodiny a museli jsme se opět přemístit, abychom stihli další vystoupení, o které jsme měli zájem. Tentokráte naše kroky směřovaly na hlavní open air stage Cast of Catastrophe, kde hrála neoposlouchaná a nadějná dvojice State of Emergency. Ta nás přivítala trackem Kasparov ft. MC Raw - We Will Dominate na který navázala Angerfist - Riotstarter (State of Emergency Remix). Své vystoupení snad ani nemohli zakončit jinak než vlastní produkcí, hymnou letošních Masters of Hardcore State of Emergency - Vortex of Vengeance (Negative A Remix). Myslím, že tato dvojice tento rok odvedla kus práce a vystoupení na hlavní stage si určitě zasloužila.

Ani jsme si nestačili pořádně vydechnout a v zápětí intro uvedlo další dvojici, kterou byli The Stunned Guys společně Amnesysem. Ten se ihned do toho položil a spustil svůj track Massacre. Tím započal přísun Hardcore Italia tracků. Dále z jeho produkce zaznělo Ctrl_D_Future a Back 2 Zero. Max rozhodně nezůstal pozadu, kontroval tracky Human Resource - Dominator (Stunned Guys Remix) a Art of Fighters & Endymion – Freaks. Víc ze setu nám nebylo opět dopřáno, protože na již zmíněné Outcast za necelých pět minut mělo svou show začít duo Negative Audio, za kterým se skrývá Counterfeit společně s Negative Angelo.

Začali pěkně od podlahy intrem Linval Thompson - I Love marihuana, na které navázali trackem Negative A - Spiteful nemohli ani opomenout společnou produkci Negative A & Counterfeit - Present Danger. Live show to byla přímo famózní. Oba borci na toto vystoupení sladili trička (s vlastním logem), která se dala zakoupit na festivalu. Po jejich vystoupení se u mixpultu objevil australský sympaťák Tymon a ani on nás nešetřil a poslechli jsme si od něj pecku Waldhaus - A Journey Through Time. Následoval Negative A & Tymon - Chase The Devil Psycho Killer mash up, track, který je v poslední době nedílnou součástí Tymonových setů. Jako třešničkou na dortu byl track Life Blood Pain Death v Tymonově remixu v doprovodu samotného tvůrce Satronica.

dominator

Ještě než Tymon dohrál svůj povedený set, tak jsme se museli rychle přesunout na early hardcore stage, kde vystupovalo jedno opravdu legendární seskupení, které neodmyslitelně patří k gabberské scéně. Nebyli to nikdo jiní, než Bodylotion LIVE. Bodylotion je skupina tří postarších mládenců (Danny Greten, Jarno Butter a Jeroen Streunding alias Neophyte), kteří mají stále co nabídnout. V jejich živém vystoupení si Jarno neodpustil skok do publika. Jeroen řval do mikrofonu jako tur (nejednou musel osvěžit hrdlo pivem) no a Danny sázel jeden hit za druhým, no posuďte sami – Army of Hardcore, Braincracking, Always hardcore a No Worries. Opravdu velmi povedené živé vystoupení, které sklidilo obrovský úspěch!

Na nás v zápětí čekal další přesun a to na hlavní stage, kde kotel přímo drtilo duo Day-mar a Partyraiser. Nebáli se do toho šlápnou na 180 bpm a víc. A o to víc si to publikum společně s nimi užilo. Zazněly tracky jako Day-Mar - Guess What (ano Armine, smiř se s tím, že tě někdo sampluje) Lenny Dee - Fucking Hostile (The Outside Agency Remix) a ke konci se hrál i kvalitní frenchcore The Sickest Squad – Offsick. Prostě další z klasických nepředvídatelných setů od Partyraisera. Duo vystřídalo další duo a to Noize Suppressor. Bike už asi svůj legendární Sonar na větší akce přestal brát sebou, a tak se jejich vystoupení na festivalu obešlo bez něj. Začali novinkou s vokálovým doprovodem od MC Tha Watchera - Scream Like I Scream, na kterou navázali Pain Killerem, nechyběl Fire, společně s Master of War. Co by to bylo za vystoupení Noize Suppressor bez klasických hitovek Nobody Likes nebo Fingerz. A závěrečný track? Chicken Dance! Ano! Tak přesně takhle by mělo vypadat živé vystoupení, plné vlastní produkce a pozitivní energie. Alessandro a Stefano do vystoupení vložili, co mohli. A výsledek byl fenomenální!



No a to už jsme zase někam běželi, tentokráte na ještě nenavštívenou International cast, kde se odehrálo další živé vystoupení. Italský Unexist s vokálovým doprovodem ze spojených států Satronica. Už to samo o sobě bylo předzvěstí, skvělého výkonu. A v co jsem doufal, to se stalo! Jedno z nejlepších vystoupení na celém festivalu se odehrálo právě zde! Unexist se s tím opravdu nemazal a sázel to tam jak Baťa cvičky – jednu pecku za druhou. Zazněla hymna loňských Masters of Hardcore Dyprax Feat. Mc Tha Watcher - The Statement Of Disorder (Unexist Remix) společně s Unexist - Attack (Mad Dog Remix). Matt Satronica odzpíval naživo Life Blood Pain Death společně s jeho obrovskou peckou Fuck The System a nakonec zaznělo i Unexist & Dj Mad Dog - Fight The Power. Opravdu skvostné živé vystoupení!

Čas neúprosně pokročil, naše žaludky si říkali o pořádný přísun stravy. I tento ročník bylo z čeho vybírat. Hot dog, hamburger, gyros, falafel, patatas, palačinky, hranolky nebo mix ovoce. To jsme nejen ocenili, ale zároveň i využili. S vydatnou porcí jsme usedli do pohodlné sedačky a vychutnali si nejen večeři, ale i západ slunce.

Plni energie jsme se vydali na velké finále na Outcast o které se postarali nejdříve The Sickest Squad a poté Tieum. Všichni tři zmínění již měli šanci naše domácí posluchače přesvědčit o svých kvalitách na předvánoční akci X-Massacre. Co myslíte, bude se i letos krýt Thunderdome, který bude 15. prosince v amsterdamské Rai s naším domácím X-massacre? Ruku bych za to do ohně určitě nedal, ale možná bych si i na to vsadil. Poslední dva ročníky tomu bohužel tak bylo. The Sickest Squad jakožto nejpopulárnější frenchcorové duo přehráli naživo skoro celé své poslední album včetně Keep on Fucking a Opera Prima. S Dominatorem se rozloučili skladbou Offsick. Rozhodně si je nenechám ujít 19. října na pražském výstavišti na Imagination Festivalu, kde budou jedni z hlavních hvězd na Devastator stagi. No Tieum a jeho Shitty Rave Track a Section Grabuge - People Will Die (Tieum remix) na závěr? K neoposlouchání!

Pro změnu Angerfist společně s Outblastem se postarali o grandiózní finále s pyro show na hlavní stagei. To započali trackem Diss Reaction - Jiiieehaaaa (Angerfist Remix). Přidali k tomu Angerfist & Outblast – Odious a nemohla chybět hymna festivalu Angerfist & Outblast Feat MC Tha Watcher – Catastophe. Samotný závěr patřil Dannymu Masselingovi čili Angerfistu, ten spustil Deathmask a Mafia. A pak dobouchaly poslední rachejtle. Z repro soustavy zazněla „klasická hláška“ This event was produce by Q-dance and Art of Dance. No a nám nezbývalo nic jiného než se vydat na cestu domů.

Po hudební stránce jsem byl naprosto spokojen a po té organizační jakbysmet. Takhle nějak by měl vypadat i u nás dokonale zvládnutý festival. Příští rok pojedu bez váhání určitě znova!

Dominator očima vystupujících:
Unexist: Brothers and Sisters at Dominator YOU were THE SHOW it was amazing for me and Satronica watching you guys go so wild ! Fuck yeah you rocked ! Thank you so fuckin much!

Bratři a sestry na Dominatoru jste předvedli dokonalou SHOW, bylo to naprosto úžasné, pro mě a Satronicu sledovat vás jak divočíte ! !Fuck yeah you rocked ! Díky sakra moc!

Tymon:
DOMINATOR WAS THE FUCKING BOMB!

Dominator se SAKRA POVEDL!

Tieum:
Thanks Dominator that was awesome !

Díky, byl to úžasný Dominator !

Outblast:
This was seriously one of the best hardcore experiences in my career!!! Thank YOU Dominator!

To byla vážně jedna z těch nejlepších hardcore zkušeností v mé kariéře!!! Děkuji. Dominatore!

Angerfist:
Awake again. Thanks a lot Dominator. What a great party! And I agree with Outblast...that was seriously the most epic experience ever on stage for me :)

Opět vzhůru. Díky moc Dominatore. To byla ale velká párty! A souhlasím s Outblastem...byl to vážně velmi impozantní zážitek pro mě na pódiu:)

Chain reaction:
Morning! Dominator was trully INSANE ! Some serious coffee needed at the moment :)........ Tonight I will be playing at Temptation (Spain) #lloret

Ránko! Dominator byl opravdu bláznivý! Budu potřebovat dost silnou kávu :) ........ Dnes večer hraji na Temptation (Španělsko) # Lloret


Pokud příště nechcete číst řádky, o tom jaké to bylo v zahraničí na festivalu a chcete to raději zažít na vlastní kůži, tak neseďte doma vyražte i vy za hranice! A věřte, že celou svoji výplatu tam rozhodně nenecháte (S letenkou, ubytováním, vstupenkou na festival a drobnými na útratu jsme se vešli do 5.000 Kč na osobu)

Pokud patříte mezi příznivce harder styles a chcete zastihnout jména, která vystupovala na tomto festivalu i u nás, kupte si lístek na Imagination. Festival, který se koná 19. října na pražském výstavišti. Těšit se můžete na jména jako je Katharsys, The Sickest Squad a Art Of Fighters, kteří vystoupí na Devastator stagei.
DOMINATOR (NL)

DOMINATOR (NL)

Sobota 21. 7. 2012
57,75 EUR
Vystupují:
Akira, Alphaverb, Amnesys, Angeldust, Anime, B-Front, Bass-D, Beatkiller, Bonehead, Bryan Fury, Buzz Fuzz, Chain Reaction, Crypsis, Darkraver, DaY-már, Dither, Drokz, Dyprax, Exotane, Franky Jones Hellsystem, Homeboy, J.D.A., Javi Boss, Juanma, Korsakoff, Kristof, Kutski, Lenny Dee, Limewax, Lowroller, Mad Dog, Maissouille, Miosa, Miss K8, Obsession, Outblast, Predator, Psyko Punkz, Radical Redemption, Ran-D, Rayden, Re-Style, Rictus Sempra, Speedtrasher, Stanton, State of Emergency, Switch Technique, The DJ Producer, The Stunned Guys, The Vizitor, Thera, Tieum, Tripped, Tymon, Vince, Live: Angerfist, Bodylotion, Endymion, Frequencerz, HKV, I:gor, Marc Acardipane, Negative Audio, Nekrolog1k, Neophyte, Noisekick, Noize Suppressor, Satronica, Tha Playah, The Destroyer, The Sickest Squad, Unexist MC: Da Syndrome, Jeff, Justice, Metal D, Syco, Tha Watcher
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |