FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Další hvězdy Cultural Reggae Vibez 2012

Další hvězdy Cultural Reggae Vibez 2012
01. 05. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Po zveřejnění headlinerů festivalu Zion Train a Deadly Hunty představujeme další zahraniční hvězdy. Německý zpěvák U –Cee žijící v Čechách se na festivalu představí s kapelou Flavour Band. Dalším zahraničním umělcem je Youss, vlastním jménem Youcef Seddas, který je považován za „krále“ hip-hopu a reggae v Alžíru.
Charismatický zpěvák U-Cee se narodil v německém Regensburgu v roce 1983. Hudbě se věnuje od svých dvanácti let a už v patnácti získal se svým soul-funkovým projektem UST kontrakt u Virgin Records. Není divu, jeho talent je opravdu vyjmečný. V roce 2000 působil U- Cee v Norimbergu, kde zpíval s hiphopovými Rundfunk 2 (vyšlo jim společné album Ruhestörung). Jeho koncertní vystoupení mělo už tehdy grády a brzy se stal stálým členem drum´n´bass projektu Bassline Panaroia. U –Cee tenkrát založil vlastní agenturu IPF Entertainment, která se věnuje bookingu i pořádání akcí (v jejich produkci se Regensburg dočkal koncertu lidí jako Jan Delay, Macka B nebo jamajský Yellowman).

Produkční aktivity přivedly U –Ceeho zpět domů a začal hostovat u mikrofonu a tamní hiphop-soulovou crew jménem Flowkiste, s kterými se zúčastil několika turné. V roce 2003 ho láska k reggae a dancehallu dovedla k soundsystemu Mortal Kombat Sound, s kterými dodnes vystupuje po Německu a Rakousku. O rok později se U- Cee se dal dohromady s etablovanou reggae kapelou King Banana a absouloval s nimi více než 100 koncertů jako hlavní zpěvák. Společně vydali v roce 2006 album Royal Family v prudukci Davida Meyera ze známých Silly Walks Movements. U- Cee se o rok později podílel na celosvětově vydaném hitu „Mind Traffic“ projektu Moodorama a vystupuje s různými Djs. Jeho sólové aktivity vedly v roce 2009 k novému jménu: U-Cee & Royal Family.



Téhož roku se částečně přestěhoval do Prahy, kde ve spolupráci s United Flavour a francouzským labelem Roots Survival vydal debutové album. V březnu letošního roku U-Cee vydal své sólové album jménem International Call. Deska vznikla v uplynulém roce a půl mezi Prahou a Regensburgem ve zcela mezinárodní koprodukci, ale s pevnou základnou v Čechách. O hudební produkci jeho solo debutu se postaral Dj Gogo z United Flavour. Právě jeho nové album přijede představit na festival Cultural Reggae Vibez.

Youss vlastním jménem Youcef Seddas, je považován za „krále“ hip-hopu a reggae v Alžíru. Dělal kariéru jako písňový textař, performer, zvukový designér ale nyní je zpátky na francouzské umělecké scéně se skupinou hudebníků se silným zvukem.

Objevil pro Francii v 90 letech kapelu Imhotep, zatímco skupina Intik, kde je uměleckým vedoucím, je již kultovní kapelou Alžírské undergroundové scény. Byl pozván na festival Logic Hip Hop v Marseille, a turné "Hexagon" kde koncerty a hudbou vystupoval proti násilí. Youss rád spolupracuje s různými významnými umělci, kteří vynikají ve svém stylu.
Joey Starr z NTM remixoval Youssovo první dílo a hned na to nahráli album se Sony / Columbia a Youss byl nadšeně přijat posluchači a odbornou veřejností. Na druhém albu "Vítězství", Youss zpracoval renomované umělce: Alsoprodby ze Saian Supa Crew, Tyrona Downie, bývalého člena The Wailers, Petera Toshe a generaci jamajských umělců , a také Tima Saula z Portishead.



Youss se stal po deseti letech již legendou v Alžírských hip-hopových kruzích a byl objeven také pro Francii, poté začal sólovou kariéru se zkušenostmi z kapely Intik jejíž je zakladatelem: napsal asi padesát písní, vydal dvě sólová alba v Alžíru, jeho opus magnum jménem "N'rouh", a do třetice ještě založil nezávislý projekt ve Francii.
Plodný umělec který nyní dosáhl dospělosti.Jeho hlasový projev je měkký ale přesný - barva jeho tónu je až překvapivě blízká Marleymu.Obsah jeho díla tvoří reference aktuálního dění a sklony k sociálnímu aktivismu.

Všechny textové a hudební složky jsou úzce propojeny. Minulý zvukový design byl kreativní se smyčkami, basové linky čisté, rytmické kytary v kombinaci s hromováním přesných textů, posilují už tak silnou osobitost. P%řináší jedinečný hudební styl za nějž se rádi postaví jeho přátelé i spousta umělců. Pro své nové album, Youss připravuje představení kapely DDR (Diferént Du Reste = Konečně Jinak). Tato skupina má jiné směřování a podporuje ji asi tucet mzikantů, kteří dokonale ladí s Yousseem. Kapela staví na roots reggae, dancehallu, dokonalé alchymii propojení zvuku a nezaměnitelné jevištní přítomnosti. Dobré setkání, které vytváří atmosféru pospolitosti.

www.culturalreggaevibez.cz/

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 7. 6. 2012 až Sobota 9. 6. 2012
250 Kč / 300Kč, na místě: čt/pá/so 350 Kč, sobota 300 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Deadly Hunta (UK) & Wicked Sound, Youss (FR, Alžír), U-Cee & Flavour Band (DE,INT), Rhomanife (IT), Fast Food Orchetra, Evolution Dejavu, Dub Artilllery, Princ Alfredo & Warriors, Racoon´s, Trio de Janeiro, Petr Míkovec + Jakub Johánek in Dub, Aneboafro, Colectiv, Gavinci (JAM) + Admíral Kolíbal, Respect Vibration (SK), Emergency JBC One Love Station, Coltcha United, Smokaz United (PL), Penni Walli, Equalizer, King Sound Steppaz, Ragga Brigade, Raggaultras, Jah tribe, Jah Army a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |