FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Musicfest Přeštěnice odtajnil program

Musicfest Přeštěnice odtajnil program
24. 01. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dnes již kultovní jihočeský festivalu Open Air Musicfest ohlašuje 12. ročník a s ním několik novinek. Festival, který vznikl v roce 2001 v Milevsku a poté se usadil v nedaleké Přeštěnici se letos uskuteční na obou zmíněných místech ve dnech 19. až 22. července.
Hudební akce, která v minulosti přivítala stovky rockových skupin (ze zahraničních to byla například skupina The Rasmus z Finska nebo velice populární Karamelo Santo z Argentiny), bude opět místem hudební pohody. Za ta léta se na festival jezdilo především kvůli atmosféře a ne jinak tomu bude i letos. Z tohoto důvodu se pořadatelé vrací ke kořenům rockové scény.

Potvrzují to slova ředitele pořádající společnosti Milevský kraj o.p.s Vítka Kratochvíla: „Pro letošní ročník se zásadně mění koncept celého festivalu, který se zaměřuje především na klubovou muziku.“ Objeví se známá jména jako Vypsaná fixa, UDG, Imodium, Tleskač, Jaksi Taksi, hudebními anděly ověnčení Pub Animals nebo Prague Conspiracy. Další účinkující budou oznámeni v následujících týdnech.

Na dalších scénách dostanou prostor nové kapely, ale také vítězné skupiny ze soutěže, která se rozběhne na stránkách www.openairmusicfest.cz. Z přihlášených kapel vyberou jednu skupinu přímo sami pořadatelé. Této skupině pak natočí během jejího vystoupení festivalový klip. Další dvě skupiny postoupí na základě internetového hlasování fanoušků. Kromě účasti na festivalu získá vítězná kapela možnost dvou volných dnů v nahrávacím studiu Lavadero.

Program začne již ve čtvrtek 19. července úvodním festivalovým večírkem v amfiteatru Domu kultury v Milevsku, vystoupí několik skupin a v plánu také projekce dokumentu mapujícího historii festivalu. Proč se festival ukáže také v Milevsku vysvětluje opět Vítek Kratochvíl: „Za zrození festivalu Open Air Musicfestu lze spatřit akci Rockfest, která se uskutečnila poprvé v roce 2001 právě v Milevsku. DK Milevsko nabízí možnost širšího zázemí pro pořádané doprovodné akce. Dále bychom tímto krokem chtěli přiblížit festival všem, kteří do Přeštěnice z jakéhosi důvodu nechtějí přijet – např. výstavou fotografií a videosnímků z předchozích ročníků, koncerty apod.“

Hlavní část festivalu pak proběhne v pátek a v sobotu na tradičním místě v Přeštěnici. Stejně jako v minulosti i letos budou z Milevska připraveny autobusové spoje. Festival bude zakončen nedělní afterparty v Domě kultury v Milevsku. Celá akce je součástí Milevské hudebního léta.

Dodal: Josef Kašpar
PŘEŠTĚNICE

PŘEŠTĚNICE

Čtvrtek 19. 7. 2012 až Neděle 22. 7. 2012
550 Kč, jednodenní 300 Kč
Vystupují:
jahcoustix bloody mary please the trees vypsaná fixa udg tleskač pipes and pints miloš novotný doga jaksi taksi prague conspiracy imodium pub animals bags goodfellas covers for lovers airfare civilní obrana o5 a radeček totální nasazení ticho de pre cupé band hand grenade the snuff escape 2 the jungle my sky five o´clock tea enter a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |