FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hvězdy českého hiphopu na Uprisingu

Hvězdy českého hiphopu na Uprisingu
08. 05. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Éra kvalitního a inteligentního hip hopu se pomalu stává minulostí. Někdejší hodnoty a hluboké odkazy v hudbě jsou dnes často výjimečností, stále však existují. Na letošním Uprisingu vás o tom přesvědčí špička české scény - Prago Union a Oliver Lowe.
Festival není jen o reggae, ale přináší i řadu jemu příbuzných žánrů, mezi něž patří jednoznačně i hip hop. Ten spolu s reggae funguje ruku v ruce již od 80tých let. Světlým příkladem ze současnosti je spolupráce rappera Nas-a s Damian Marley, několikanásobným držitelem Grammy a synem slavného Boba.

Prago Union, čerstvý držitel ocenění Anděl, je hiphopová formace, která patří v Česku mezi nejznámější současné kapely nejen ve svém žánru. Její jádro tvoří dvojice MC Kato a DJ Maro, na Uprisingu je bude doprovázet živá kapela ve složení bicí, kytara, baskytara, saxofon, flétna a MPC. Za gramofony a mikrofony se postaví samozřejmě Maro a Kato. Kato začínal svou hudební kariéru jako Deph v Chaozz, který způsobil šílenství i na Slovensku. Katovu schopnost sepsání rapového tracku mu závidí mnozí, novodobý básník se nebojí zakousnout se do aktuálních problémů s neuvěřitelným citem pro skutečné vystižení podstaty. Prago Union, kteří vydali dvě alba, patří mezi nejlepší hiphopové formace nejen podle fanoušků, ale i odborné hudební kritiky. Ta totiž udělila těmto hiphoperům v roce 2010 ocenění Anděl. Jejich hiphop však není jen jakési pozlátko, ale je to to nejkvalitnější a nejinteligentnější co široko daleko najdeme. A navíc, nejen zabaví, ale i vzdělává a svým zvukem jsou natolik specifičtí a nezaměnitelní, že pokud jste jejich dosud ještě neznali, na Uprising se určitě zařadíte mezi jejich fanoušky.

prago union

Dalším zástupcem českého hiphopu na Uprisingu bude Oliver Lowe a jeho inteligentní hiphop s trueschool zvukem a prvky jazzu a funky. Na festival si přivede i přátele s nimiž natočil své album Peníze nebe život. Kromě Talpasa (MPC), Radima Knappa (trubka), Filipa Šaška (klávesy) na albu hostoval mezi mnohými i Vec, Idea, DJ Alyaz, Mc gey, DJ Opia, 3ck či Rest. Prvním singlem byl track "Lidi Jsou zvláštní", na kterém Oliver Lowe spolupracoval s Ondřejem Žatkuliakom. Spolupráci si zopakovali i při "Wack MCS" remixu s Vec a Restol a tento track je považován za jeden z nejzdařilejších hiphopových počinů loňského roku v Česku. Rap Olivera Lowe se zařazuje do složky inteligentní hiphop, který hudební recenzenti kvalitou porovnávají s Praga Union.

Dodal: Silvia Turnerova, PR Uprising
UPRISING REGGAE FESTIVAL (SK)

UPRISING REGGAE FESTIVAL (SK)

Pátek 26. 8. 2011 až Sobota 27. 8. 2011
21 EUR
Vystupují:
Gentleman (Německo) Lutan Fyah (Jamajka) Lady Chann (Velká Británie) Kya Bamba (Švýcarsko) Eastwest Rockers (Polsko) Mungo's Hifi (Skotsko) Perfect Giddimani (Jamajka) Tribuman, Prago Union, Oliver Lowe & Friends a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |