FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hudebně unikátní festival Creepy Teepee

Hudebně unikátní festival Creepy Teepee
17. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Minulý rok se objevil na české hudební mapě jako zjevení festival Creepy Teepee v Kutné Hoře a kritika ho hned označila za unikátní. Loni byl součástí multižánrového festivalu současného umění Gaskfest, letos se představuje jako samostatný hudební festival prezentující celosvětovou alternativní, indie a experimentální hudební scénu.
Festival už podruhé pořádá GASK, nedávno úspěšně otevřená a druhá největší galerie výtvarného umění v České republice. Jeho dramaturgii už podruhé svěřil uměleckému sdružení A.M.180. Při otevření GASK padlo z úst šéfkurátora Ondřeje Chrobáka, že se tvůrčí tým galerie nebude uzavírat žádným formám umění a Creepy Teepe jeho slova potvrzuje. Dramaturgie festivalu nedává hlavní důraz na „popularitu“ interpretů a podporuje kvalitu, která žije mimo tradiční distribuční cesty, především u malých labelů a v prostředí internetových komunit. Open-air festival Creepy Teepee proběhne od 15. do 18. července opět v Kutné Hoře na nádvoří a zahradě Jezuitské koleje, sídle galerie GASK.

vivian

Festival během čtyř dnů nabídne vystoupení více než třiceti kapel, zpěváků, projektů a formací. Mezi jinými zde zahraje brooklynské trio These Are Powers, které svým eklektickým soundem uspokojí jak fanoušky Sonic Youth tak Missy Elliot. Dále pak Former Ghosts z Los Angeles, jež vydali loni velmi ceněnou debutovou desku Fleurs či vynikající skotský experimentátor Dam Mantle. Hudební fajnšmekři budou mít šanci vidět zcela čerstvý objev světové indie scény Memoryhouse nebo renomované kanadské ambientní doom-metalové duo Nadja. Zcela poprvé do České republiky přijedou zahrát hvězdy dívčího indie rocku Vivian Girls, sólový projekt Toro y Moi, newyorský bard Chris Garneau či duo Rainbow Arabia ceněné pro originální propojení indie popu s orientální melodikou. „Creepy Teepee je festival pro všechny, koho zajímá, co je v současné alternativní hudbě živé a neokoukané bez ohledu na geografické hranice a žánry,“ říká jeden z dramaturgů festivalu Śtěpán Bolf z A.M.180. „Mezi vystupujícími letošního ročníku Creepy Teepe tak najdeme projekty z USA, Velké Británie, Ruska a různých evropských zemí, chybět nebudou ani čeští hudebníci a DJs,“ dodává Bolf, který vidí příbuzné dramaturgické rysy s Creepy Teepee například u polského festivalu Off či chicagského festivalu Pitchfork.

these

Souběžně s Creepy Teepee proběhne v areálu GASK ve dnech 16. a 17. července také Videokemp – šestý ročník outdoorové přehlídky současného videoartu, který se koná každý rok na jiném místě. V Kutné hoře se bude prezentovat na třicet autorů v prostředí podobném klasickému stanovému kempu. Ten je vytvořený participací jednotlivých umělců a kurátoru, kteří zde zakempují se stanem a představují v něm svá videa. Videokemp bude probíhat dva dny, během nichž se složení kempujících umělců může proměňovat.

Více na www.creepyteepee.cz a www.myspace.com/creepyteepee.


Dodal: Martina Reková, 4Press

CREEPY TEEPEE 2010

Čtvrtek 15. 7. 2010 až Neděle 18. 7. 2010
250 - 800 Kč
Vystupují:
Moon Duo Rainbow Arabia Terror Bird Love Cult Collapsing Opposites, Toro Y Moi Male Bonding Vivian Girls Former Ghosts Air Waves ClapsClap, Ampere Silk Flowers These Are Powers Ecstatic Sunshine Chris Garneau Philip Seymour Hoffman Gnod Tearist Memoryhouse Nadja Dam Mantle Captain Ahab A Grave With No Name Dj Skull Vomit Sickboy Milkplus
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |