FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dalším jménem Uprising festivalu je Alborosie

Dalším jménem Uprising festivalu je Alborosie
03. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Uprising je dvoudenní festival, který se uskuteční poslední srpnový víkend na bratislavských Zlatých píscích. Letošní třetí ročník festivalu se koná 27. a 28. srpna a prvními potvrzenými headlinery jsou Dub Incorporation, Cornerstone Roots a Ras Charmer & Ginjah. Dále potvrdila svou účast na Uprising největší současná nová hvězda reggae - zpěvák Alborosie.
Alborosie znamená nyní pro Evropu totéž, jako před několika lety Gentleman - na našem kontinentu narozený zpěvák, který s kolébkou reggae spojil svou duši, i své tělo. Dokonce i Jamajčané si ho rychle vzali za svého. Alborosie pochází ze Sicílie, z poměrů které známe z filmů: jeho otec byl policista, bratra zabili členové nepřátelského pouličního gangu. Alborosie chvíli vystupoval v Itálii se skupinou Reggae National Tickets, ale před deseti lety se přestěhoval přímo do Kingstonu. Tam se stal producentem a všestranným hudebníkem, spolupracoval mimo jiné s Ky-Mani Marleyem a gentleman. Dva roky po úspěšném debutu "Soul Pirate" minulý rok vydal album "Escape From Babylon", s nímž opět přinesl čerstvý vítr na obě strany Atlantiku, a to nejen do roots reggae kruhů.



Uprising festival tedy potvrzuje Alborosieho do seznamu headlinery. Ten ještě sice není konečný, ale už je jisté, že na Zlatých pískách i letos vystoupí známé a pozoruhodné jména. Dub Incorporation je francouzská úderka, mísící reggae, dancehall, dub, ska, hiphop a vlivy arabské a africké hudby. Jamajku budou reprezentovat Ras Charmer a Ginjah, doprovázeni živou skupinou Fireman Crew.

Dalším potvrzeným lákadlem festivalu je Cali P. z karibského ostrova Guadeloupe, který ve své strhující show dává moderní reggae i dancehall. Z dalekého Nového Zélandu přiletí Cornerstone Roots, po Fat Freddy's Drop další vynikající maorské exportní artikl. Hvězdami Uprising budou i digitální Dubbert Soome T & Disrupt, a dancehall-remixů specialisté z Francie Daddy & Hypa.

Dub stage bude mít zvukově i umělecky pod palcem legendární skotský Soundsystem Mungo's Hi-Fi. Z domácí scény se kromě jiných objeví A.M.O. i Haf, v obou případech se speciálním programem pro Uprising festival. Slovensko budou reprezentovat i Čistychov a Mišo Biely.

Všech dosud potvrzených umělců najdete www.uprising.sk, kde budou postupně přibývat nejen další jména, ale i různé doprovodné akce a workshopy. Rozhodně si na 27. a 28. srpna neplánujte nic jiného - permanentky za akční cenu 20 € jsou již v prodeji v síti Ticketportal, a cena vstupenek se bude postupně zvyšovat.

Dodal: Elek Kubicsko, Uprising Festival
UPRISING FESTIVAL (SK)

UPRISING FESTIVAL (SK)

Pátek 27. 8. 2010 až Sobota 28. 8. 2010
Předprodej 23,- Euro
Vystupují:
Alborosie, Dub Incorporation, Afu-Ra, Disrupt, Ginjah, AMO, Cornerstone Roots, Jah Mason, Čistychov, Cali P, Mungo's HiFi, Soom T, 3gga, HAF, Deadly Hunta, ras charmer, Solo Banton, Soca Twins, Kokoro, MC ZULU, Krak In dub, Braintheft, Daddy & Hypa, Emilliano, riddim tuffa, MC Troy, mr cocoman & solid vibes, Sheng Yeng Clan, U-cee & The Royal Family, Solid Vibez
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |